Holistische therapie: diepgaand helingstraject

Holistische therapie: diepgaand helingstraject

Holistisch is afgeleid van het Griekse ‘holos’ wat heel en volledig betekent. Ik kijk naar jou als geheel en behandel je op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Alles is met elkaar verbonden. Verstoringen in één of meerdere niveaus kunnen klachten en disbalans geven. Soms heb je bepaalde klachten of symptomen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en depressie, waarvan de oorzaak niet meteen duidelijk is. Reguliere geneeskunde en therapie behandelen vooral symptomen. Klachten worden verzacht (verdoofd) met medicatie, maar de oorzaak wordt niet weggenomen, waardoor je in hetzelfde cirkeltje kan blijven draaien. Het gaat even goed en je zakt weer terug.

Aanpak van de oorzaak van jouw klachten

Tijdens een holistisch traject gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Ik kijk verder dan jouw symptomen. Samen scannen we alle niveaus. We gaan echt de diepte in. Alles mag er zijn in liefde, zonder oordeel.

Wat voel je lichamelijk? Waar doet het pijn? En wanneer (in welke situaties) voel je vooral de pijn? Wat speelt er in jouw binnenwereld? Denk bijvoorbeeld aan verdriet, boosheid, teleurstelling, gemis, trauma’s, innerlijk kind stukken, vorige levens en andere onderdrukte emoties. Tijdens elke sessie pellen we samen een laagje af, zodat we uiteindelijk bij de kern komen. En jij weer kunt flowen en genieten van het leven!

Edelsteen_holistischetherapie

Verschillende technieken en methoden

Ik werk niet met losse sessies, omdat daarmee niet het beoogde resultaat behaald kan worden. Zeker omdat ik me richt op de behandeling van zwaardere mentale klachten. Daar is meer tijd voor nodig, minimaal drie maanden.

Elk holistisch traject wordt op maat samengesteld. Ik werk met verschillende technieken en methoden, zoals Reiki, massage, klankschalen, kristallen, oliën, ademwerk, innerlijk kind heling, systemisch werk, loslaatmethodes (Sedona-methode, EFT en MIR), inzichtkaarten en coachtechnieken.

Holistische behandeling

Holistische therapie is een combinatie van lichaamswerk en gespreksvoering. Tijdens een behandeling mag je met je kleding aan op een behandeltafel gaan liggen. Het is prettig om comfortabele, loszittende kleding aan te doen. Reiki vormt de basis van de behandeling. Met mijn handen voel ik op en rondom je lichaam waar eventuele energetische blokkades zitten.

De energie stroomt altijd naar de plekken waar deze nodig is en activeert jouw zelfgenezend vermogen. Vervolgens voel ik wat je verder nodig hebt. Na afloop van de behandeling bespreken we wat je hebt ervaren en is er ruimte voor vragen en verdieping.

‘Mijn aanpak is direct, liefdevol, respectvol, zonder oordeel en out of the box. Ik help jou op een veilige manier je donkere kant te omarmen en de weg naar jouw hart – jouw kompas – te vinden. Zodat je weer in je kracht komt en gaat leven, in plaats van overleven. Dat ben je waard!’