Massage: diepe ontspanning en moment voor jezelf

Of je nu wel of geen klachten hebt, een massage is een cadeau aan jezelf. Een massage is ontspannend, activerend, helend en je voorkomt er klachten mee. Maar bovenal is het gewoon heerlijk om een massage te ontvangen in de drukte van alledag. Even niks, een momentje voor jezelf en in alle rust gemasseerd worden.

Lichaam en geest zijn een geheel

Lichaam, geest en ziel zijn geen losse delen, maar een eenheid. Onze lichamelijke conditie heeft invloed op wat we denken en voelen en andersom. Een massage ontspant niet alleen je spieren, maar ook je geest (je vaak drukke brein).

Een massage geeft je een gevoel van rust, ontspanning, verbinding en geluk, omdat er tijdens het masseren gelukshormonen (endorfine, oxytocine, serotonine en dopamine) vrijkomen in het lichaam. Een massage is daarom heilzaam bij stress en depressie. Spanning, depressieve gevoelens en stresshormonen worden er aanzienlijk door verminderd. Als je je regelmatig laat masseren, bijvoorbeeld iedere week, kan het effect dagen of weken aanhouden.

praktijk_houseofflowandgrow

Activatie zelfgenezend vermogen

Tijdens een massage worden er (door de combinatie van aanraking en de energie die dan vrijkomt) allerlei processen in beweging gezet die het zelfgenezend vermogen van je lichaam stimuleren. Vastzittende energie (energetische blokkades en verstoringen) gaat weer stromen, waardoor het lichaam zich kan herstellen. En je voorkomt dat verstoringen zich ontwikkelen tot klachten en ziekte.

Masseren heeft een bewezen positief effect op je gemoedstoestand, stresslevel, concentratie, hormoonhuishouding, doorbloeding, spier- en bindweefselspanning, afvoer van afvalstoffen, immuunsysteem, nachtrust en je fysieke gesteldheid. Ofwel je komt lekkerder in je vel te zitten, wordt relaxter en je weerstand wordt sterker.

Reiki

Tijdens het masseren kan ik ook Reiki-technieken inzetten als daaraan behoefte is. Via mijn handen geef ik dan universele energie door. Hiermee geef je de massage een extra energetische boost. Het mooie is dat energie altijd naar de plek in je lichaam gaat waar deze nodig is.